Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

Υλικά
  • 250 γρ.αλεύρι
  • ½ κουτ.του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Χλιαρό νερό όσο πάρε

Εκτέλεση


βάζω το αλεύρι σ ένα μπόλ,ρίχνω το αλάτι,τη μαγιά και ανακατεύω,προσθέτω το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει,ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι,όχι πολύ και ας κολάει η ζύμη,σκεπάζουμε το μπόλ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες.αφού περάσουν οι 12 ώρες,βάζουμε στη γάστρα μας λαδόκολα πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο αλεύρι και τη ρίχνουμε όπως είναι στη γάστρα,σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.το ψωμί θα είναι τραγανό απο έξω και αφράτο απο μέσα,ιδανικό για βούτημα σε σούπες κ.τ.λ


Συγγραφέας Anastasia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου