Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Γκούλας με μακαρόνια

 Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ή και χοιρινό
ντομάτα τριμμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
μακαρόνια ψιλά σπαγγέτι
αλάτι
 πιπέρι μαύρο
κόκκινο πιπέρι
κύμινο
λάδι για τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Η σούπα γκούλας είναι μια πεντανόστιμη σούπα και η καταγωγή της είναι απο ουγγαρία,εγώ την έμαθα στη Γερμανία και τη διαφοροποίησα λιγάκι,κυρίως την έκανα φιλική για τα παιδιά,τη συνοδεύω με μακαρόνια η και με ρύζι.είναι ένα απο τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών μου.
Βράζω λιγάκι το κρέας να βγάλει τον αφρό του,το ξεπλένω και μετά τρίβω τα κρεμμύδια ή στον τρίφτη ή στο πολυμηχάνημα και τα βάζω με λίγο ελαιόλαδο να τσιγαριστούν μαζί με το κρέας πέντε λεπτά περίπου,ρίχνω το κρασί ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ,έπειτα ρίχνω την τριμμένη ντομάτα ή και έτοιμο χυμό ντομάτας,αλάτι πιπέρι μαύρο και κόκκινο λίγο κύμινο και αφήνω να βράσει,αν είναι μοσχάρι μια ώρα σίγουρα θα χρειαστεί αν είναι χοιρινό 3 τέταρτα.τα μακαρόνια τα βράζω κανονικά και απλά στο σερβίρισμα προσθέτω απο πάνω τη σάλτσα γκούλας.καλή επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου